Książki dla uczniów

Nowa Era to wydawnictwo, które oferuje pomoce edukacyjne dla uczniów oraz dla ich pedagogów. To nauczyciele decydują o tym na jakich materiałach będą uczyć się młodzi ludzie. Każdego roku uczniowie otrzymują spis podręczników, jakie rodzice muszą zakupić dla swoich dzieci. Duża część tych podręczników to książki i zeszyty ćwiczeń, jakie pochodzą od wydawnictwa Nowa Era. Wydawnictwo zawsze staje na wysokości zadania, aby przygotować takie materiały edukacyjne, które sprawią, że nie będzie trzeba zachęcać uczniów do nauki. Do tego wszystko opracowane jest zgodnie z normami MEN.

“Wczoraj i dziś. Klasa 4”

To podręcznik dla klasy czwartej szkoły podstawowej, który pozwala przybliżyć niektóre fakty historyczne. Bogumiła Olszewska, Wiesława Surdyk-Fertsch, Grzegorz Wojciechowski stworzyli podręcznik, który na pewno nie zanudza wieloma datami. Tak, zdecydowana większość osób ma problem z tym, aby zapamiętać wszystkie daty. Tutaj uczniowie będą mogli poznać historię przez pryzmat bohaterów, którzy mieli wpływ na to, co się dzieje. Mamy tutaj nie tylko suche fakty, ale również wiadomości, które pobudzają wyobraźnię młodego człowieka. Dzięki temu uczniowie sami dochodzą do tego, że chcą badać niektóre fakty historyczne. Jak się okazuje – ta cała historia wcale nie jest taka zła i można sobie z nią poradzić, jeżeli ma się dostęp do odpowiednich książek. To jest właśnie podręcznik z którego na pewno będą chętnie korzystać nie tylko nauczyciele, ale również uczniowie w klasie czwartej.

“Puls życia. Podręcznik do biologii dla klasy siódmej szkoły podstawowej”

W klasie siódmej uczniowie muszą powoli pomyśleć już o egzaminach, jakie czekają na nich na końcu klasy ósmej. Ktoś powie, że to jeszcze dwa lata. To TYLKO dwa lata, które miną w bardzo szybki sposób. Młodzi uczniowie nie do końca zdają sobie sprawę z tego, że ten czas leci szybciej niż najszybszy pociąg na świecie. Warto wcześniej opanować odpowiedni materiał, aby być pewnym, że na egzaminie ma się wszystkie potrzebne informacje. Jeżeli chodzi o zagadnienia z biologii, to Małgorzata Jefimow zadbała o to, aby każdy był w stanie wszystkie zrozumieć. Podręcznik został dopasowany do obecnej sytuacji, jaka panuje w szkole podstawowej. Ogromną zaletą tej książki jest fakt, że materiał został podzielony na małe, łatwe do pojęcia zagadnienia, które na dodatek przedstawione są w formie ciekawych wykładów, jakie można realizować na każdej lekcji biologii w szkole podstawowej, w klasie siódmej.