Nauka w dobrej formie

Z czym kojarzy nam się szkoła podstawowa lub szkoła średnia? Z czasem beztroski. Dzieciństwo to całkiem fajna sprawa. Teraz, kiedy człowiek jest już dorosły, sam nie może uwierzyć, że tak spieszno mu było do dorosłości. Zdecydowana większość z nas oddałaby chyba wszystkie pieniądze za to, aby móc na nowo być dzieckiem. Na pewno bardzo chętnie wrócilibyśmy do czasu, kiedy to mama lub tata zaganiali nas do nauki. Teraz to my tak zachowujemy się w stosunku do naszych dzieci, ponieważ chcemy, aby Ci chwycili podręcznik Nowa Era (https://www.taniaksiazka.pl/wydawnictwo/nowa-era) do nauki.

“Puls życia. Podręcznik do biologii dla klasy siódmej szkoły podstawowej”

Biologia to nauka o człowieku w dużej mierze. Tyle można dowiedzieć się o swoim organizmie, że można być czasem bardzo zdumionym. Do nauki biologii przydaje się dobry podręcznik, a taki właśnie stworzyła Małgorzata Jefimow. Całość została podzielona na poszczególne rozdziały, które są bardzo ważne z kilku powodów. Jednym z nich to przygotowanie do egzaminu ośmioklasisty. Podczas tego egzaminu poruszane są również zagadnienia z tej tematyki, więc należy się do nich w odpowiedni sposób przygotować. Ta książka na to pozwala. Niezależnie od tego, czy uczeń jest w stanie szybko zrozumieć poszczególne zagadnienia, czy też potrzebuje na to nieco więcej czasu – dzięki tej książce biologia okaże się czymś bardzo przyjemnym, co można w łatwy sposób zrozumieć. Duża ilość pedagogów już od dawna stawia na ten podręcznik, który przystosowany jest do wymogów MEN.

“Wczoraj i dziś. Klasa 4”

Bogumiła Olszewska, Wiesława Surdyk-Fertsch, Grzegorz Wojciechowski zapraszają do wspólnej nauki historii. W tym podręczniku uczniowie będą poznawali poszczególne fakty historyczne z życia Polski przez pryzmat bohaterów, którzy przyczynili się do tego, jak nasz kraj wygląda w obecnym czasie. Autorzy położyli duży nacisk na to, aby zaprezentować tu liczne ilustracje, grafiki, które są bardzo pomocne przy nauce tego przedmiotu. Do tego dzieci uczą się również analizować mapy, co będzie przydatne nie tylko podczas nauki historii. Autorzy postarali się umieścić w środku liczne ciekawostki, które sprawiają, że dzieci samodzielnie rozpoczną poszukiwania pewnych informacji, aby zaspokoić swoją ciekawość. Książka zawiera także liczne pytania, które są bardzo pomocne, jeżeli chodzi o utrwalenie wiedzy. Jeżeli dziecko nie będzie znało odpowiedzi na dane pytanie, to będzie to dla niego znak, że pewne informacje należałoby jeszcze raz powtórzyć przed sprawdzianem.